Keuken

Tips voor een keuken make over

6 december 2017

Ben jij het uiterlijk van je keuken een beetje zat, maar geen financiële mogelijkheden om je hele keuken te vervangen? Het vervangen van je keuken is wel een erg grote stap en meestal is een keuken nog heel goed bruikbaar en leefbaar. Maar met een paar simpele aanpassingen is het best wel mogelijk om je keuken een make over te geven. Dit kan je doen als klusjesman door keukenmateriaal te vervangen of te renoveren, of je kan het doen als designer door het veranderen of toevoegen van een keukenaccessoire. Hierbij enkele tips, waar je heus geen professionele klusjesman voor hoeft in te huren, maar je zelf kan doen:

 

De kastdeurtjes

Het meest opvallend aan een keuken zijn de kastdeuren. Wanneer je hier een make over op loslaat, zal dit van grote invloed zijn op het gehele uiterlijk van de keuken. Verwijder alle deurtjes en schuur ze op en geef ze een geheel nieuw kleurtje. Je kan ook een nieuw paneel kopen of zelf maken en deze aan de kastdeur bevestigen. Wil je het helemaal grondig aanpakken, koop dan volledig nieuwe kastdeurtjes.

 

Handgrepen

Een hele simpele en snelle make over verkrijg je door alle handgrepen te vervangen. Kies voor een geheel andere vorm handgreep, dan die je nu hebt en je hebt alweer een hele verandering in je keuken aangebracht.

 

Werkblad en kranen

Het werkblad heeft het meest te lijden, want deze wordt het meest gebruikt. Met het vervangen van het werkblad breng je een enorme verandering teweeg in je keuken. Vervang ook de saaie keukenkraan door een mooie designkraan.

 

Verlichting

Verlichting kan wonderen doen voor het uiterlijk van je keuken. Vervang niet alleen de simpele lamp die je in de keuken hebt hangen. Ook met led verlichting strips kan je veel doen. Je kan een randje onder de keukenkastjes monteren, zodat je een mooi egaal licht op je werkblad hebt.

 

Accessoires

Zonder iets aan je keuken te veranderen al een verandering teweeg brengen, kan heel simpel met een nieuwe keukenaccessoire. Plaats bijvoorbeeld barkrukken, of een design klok in je keuken.

 

You Might Also Like